YEY
Lifestyle Medicine

Kies voor preventie, niet alleen voor genezing! Add more life to your years.

Wil je jouw gezondheid optimaliseren, je prestaties verbeteren, ziekte voorkomen, of streven naar een langer leven vol gezondheid en vitaliteit? Of ben je misschien op zoek naar een proactieve preventiestrategie tegen mogelijke gezondheidsproblemen? Bij YEY gaan we verder dan de standaard aanpak. We nemen de tijd om jouw gezondheidsgegevens zorgvuldig te analyseren, zodat je de meest accurate en bruikbare inzichten krijgt die op jouw behoeften zijn afgestemd, inclusief preventieve check-ups voor de meest voorkomende ziekten.

Onze dokter neemt ruim de tijd om jouw leefstijlfactoren in kaart te brengen. Dit zijn verschillende aspecten die invloed kunnen hebben op je gezondheid & de kwaliteit van het leven: voeding, fysieke activiteit, roken, alcoholgebruik, stressniveau, slaappatroon, sociale relaties, omgevingsfactoren, geestelijke gezondheid en je algemene gezondheidszorggebruik.

Lees meer

Onze specialiteit ligt in Lifestyle Medicine – een medische benadering die zicht richt op het voorkomen, behandelen én zelfs omkeren van ziekten door middel van gezonde leefstijlveranderingen.

Er zijn verschillende redenen waarom je Lifestyle Medicine kan overwegen: preventie van ziekten en chronische aandoeningen, verbetering van je algemene gezondheid en welzijn, je energieniveau verhogen, je stemming verbeteren en je immuunsysteem boosten, ga voor gewichtsbeheersing, verbetering van je mentale gezondheid. Kortom, kies voor het verhogen van je levenskwaliteit!

In plaats van te vertrouwen op een 'one-size-fits-all' strategie, gebruiken we het nieuwste gezondheidsonderzoek om een plan te creëren dat bij jouw dagelijkse routine past. We bieden de hulpmiddelen, de vastberadenheid, en professionele ondersteuning die je nodig hebt om je gezondheidsdoelen te bereiken voor zowel de nabije als de verre toekomst.

Bij YEY zijn we meer dan alleen een praktijk. We zijn jouw persoonlijke team, gewapend met wetenschappelijke kennis en de passie om je te begeleiden op jouw reis naar optimale gezondheid. Samen helpen we je niet alleen om je potentieel te bereiken, maar ook om het te behouden.
Door leefstijlfactoren aan te pakken, heeft lifestyle medicine het potentieel om de gezondheidsresultaten aanzienlijk te verbeteren, de kwaliteit van leven te verhogen en de last van chronische ziekten te verminderen. Het biedt een alomvattende en patiëntgerichte benadering die erkent hoe belangrijk het is om gezonde leefstijlgewoonten te integreren in algemene zorgstrategieën.

Ben je klaar om aan jouw gezondheidsreis te beginnen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie.

Contacteer Thiago

Ontdek je reis naar preventie en optimale gezondheid & de kracht van ‘Lifestyle Medicine’. Add more life to your years!

Boek jouw intakegesprek
YEY

Jouw gezondheid in kaart brengen met behulp van een Smart Check-up

Een smartcheck up biedt je waardevolle inzichten in je gezondheid, levensstijl en mogelijke risicofactoren die van invloed kunnen zijn op je levenskwaliteit. Het stelt je in staat om proactief te zijn in het nastreven van langer gezond te leven. Door middel van geavanceerde screenings, analyses en persoonlijke aanbevelingen, biedt een smart longevity check up de verschillende voordelen:

Vroegtijdige opsporing: Het identificeert potentiële gezondheidsproblemen in een vroeg stadium, nog voordat symptomen zichtbaar worden. Dit stelt je in staat om tijdig actie te ondernemen en preventieve maatregelen te nemen om de progressie van ziekten te vertragen of zelfs te voorkomen.

Lees meer

Individuele gezondheidsbeoordeling: Het biedt een op maat gemaakte evaluatie van jouw gezondheid op basis van jouw persoonlijke kenmerken, medische geschiedenis en levensstijl. Dit helpt je om een diepgaand inzicht te krijgen in jouw specifieke gezondheidsbehoeften en om gerichte doelen voor verbetering te stellen.

Risicobeoordeling: Het identificeert risicofactoren die van invloed kunnen zijn op jouw levensduur, zoals genetische aanleg, levensstijlkeuzes, voedingspatroon en stressniveaus. Door deze risico's te begrijpen, kun je gerichte acties ondernemen om jouw gezondheid te beschermen en de kansen op een langer en gezonder leven te vergroten.

Empowerment: Een smart check up geeft je de controle over jouw eigen gezondheid. Het stelt je in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen en actief te werken aan het verbeteren van jouw gezondheid en welzijn op de lange termijn.

Bij YEY starten we met een uitgebreide Intake om uw eigen gezondheid volledig in kaart te brengen, onze dokter bekijkt welke aangepaste laboratoriumtests nodig zijn, het analyseren van bloed, urine, indien nodig, ander monsters om gezondheidsfactoren zoals allergieën, ontstekingsmarkers, hormoonniveaus en meer te onderzoeken. Preventie is essentieel, het begrijpen van uw gezondheid op cellulair niveau stelt ons staat om tijdige preventieve maatregelen te nemen. In sommige gevallen, kan ons dokter ook een uitgebreid DNA onderzoek adviseren, waardoor de genetische aanleg in kaart wordt gebracht. Deze laatste is écht in samenspraak met de dokter.

Hij kan ook beslissen om aangepaste beeldvormende onderzoeken zoals MRI en CT-scans en een uitgebreide lichaamsamenstellingsanalyse met DEXA-scan technologie door te laten gaan.

Kortom, een smart longevity check up biedt je inzicht, bewustwording en de mogelijkheid om gerichte acties te ondernemen om jouw gezondheid te optimaliseren. Het is een waardevol instrument dat je kan helpen bij het nemen van controle over jouw eigen welzijn en het bereiken van more life to your years!

Boek een intakegesprek

Word je eigen voedingsexpert, optimaliseer je metabolisme

Bij YEY moedigen we je aan om je eigen voedingsexpert te worden, jouw metabolisme te optimaliseren en de kracht van de Rust Metabolische Snelheid (RMS) test te ontdekken. We zijn er om je te begeleiden op een reis naar voedingsbewustzijn en een gebalanceerd metabolisme

De RMS-test is een geavanceerde analyse die jouw metabolisme/stofwisseling in rust meet. Door middel van nauwkeurige metingen en berekeningen, krijg je een diepgaand inzicht in hoeveel calorieën jouw lichaam verbrandt in een ontspannen toestand. Dit stelt je in staat om jouw voeding en levensstijl aan te passen om jouw gewichtsbeheersing en metabolisme te optimaliseren.

Lees meer

Door je eigen voedingsexpert te worden en jouw stofwisseling te optimaliseren, kun je de volgende voordelen ervaren:

Diepgaand begrip van voeding: Leer de waarde van verschillende voedingsstoffen kennen en begrijp hoe ze jouw lichaam beïnvloeden. Ontdek welke voedingsmiddelen jou energie geven, jouw immuunsysteem versterken en jouw algehele gezondheid bevorderen.

Bewuste voedingskeuzes: Word je bewust van jouw individuele behoeften en luister naar de signalen van jouw lichaam. Ontdek welke voedingsmiddelen jou ondersteunen en welke je mogelijk moet vermijden voor een optimale stofwisseling.

Stofwisselingsboost: Leer hoe je jouw stofwisseling kunt stimuleren en optimaliseren door middel van voeding. Ontdek strategieën om jouw metabolisme te versnellen, wat kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en meer energie.

Persoonlijke groei en empowerment: Het proces van het worden van jouw eigen voedingsexpert en het optimaliseren van jouw stofwisseling gaat verder dan alleen voeding. Het omvat persoonlijke groei, zelfvertrouwen en empowerment terwijl je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen gezondheid.

Bij YEY staan we klaar om jou te begeleiden bij het begrijpen van de RMS-testresultaten en het vertalen ervan naar praktische toepassingen in jouw dagelijks leven. Onze dokter zal je voorzien van deskundig advies en ondersteuning om jouw voedingskeuzes en levensstijl aan te passen aan jouw unieke stofwisseling.

Bij YEY koesteren we jouw gezondheid en beloven we je te begeleiden naar een diep begrip van voeding, een geoptimaliseerde stofwisseling en een leven vol energie en vitaliteit.

YEY

Slaap: Dé ondergewaardeerde Powerup

Slaap vormt de ruggengraat van een gezonde levensstijl. Het is de kunst van het creëren van een slaapomgeving en routine die bevorderlijk zijn voor een goede nachtrust en een optimale gezondheid.

Waarom is slaaphygiëne zo belangrijk? Ten eerste, het heeft directe invloed op jouw fysieke gezondheid. Een goede nachtrust bevordert het herstel van je lichaam, versterkt het immuunsysteem en helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Het is een natuurlijke bron van genezing en vernieuwing, waarbij je lichaam de kans krijgt om te herstellen van de dagelijkse belasting.

Lees meer

Het reikt verder dan alleen fysieke gezondheid. Het heeft ook een diepgaand effect op jouw mentale en emotionele welzijn. Voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit verbeteren de cognitieve functie, concentratie, geheugen en besluitvorming. Het helpt je om helder te denken, beter om te gaan met stress en emotioneel in balans te blijven.

Bovendien, het zenuwstelsel en slaap zijn nauw met elkaar verbonden. Het zenuwstelsel speelt een cruciale rol bij het reguleren van de slaap-waakcyclus en het bevorderen van een goede nachtrust, terwijl slaap op zijn beurt belangrijk is voor het herstel en de optimale werking van het zenuwstelsel.

Binnen lifestyle medicine speelt slaap ook een rol bij het voorkomen van chronische ziekten. Onvoldoende slaap is geassocieerd met een verhoogd risico op aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en obesitas. Door aandacht te besteden aan jouw slaapgewoonten en een gezonde slaapomgeving te creëren, kun je deze risico's helpen verminderen en je algehele gezondheid verbeteren.

Bij Yey geloven we dat goede slaap een essentieel onderdeel is van een holistische benadering van gezondheid. Onze aanpak is afgestemd op uw unieke behoeften, en begeleid je bij het vaststellen van een gezonde slaaproutine, het creëren van een ideale slaapomgeving én het implementeren van effectieve ontstpanningstechnieken.

Dus, laten we de kracht van slaap omarmen en jouw slaap transformeren tot een tijd van herstel, vernieuwing en groei. Ontdek met Yey hoe je een slaapomgeving kunt creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust en jouw gezondheidsdoelen ondersteunt. Samen zorgen we ervoor dat jouw slaaproutine jouw levensstijl verrijkt en je in staat stelt om vol energie en vitaliteit de wereld tegemoet te treden.

YEY

Slimme training begeleiding: optimaliseer je fitheid

Stap in de wereld van slimme training begeleiding, waar wetenschap en technologie samenkomen om jouw fitheid naar ongekende hoogten te tillen. Onze benadering omvat diverse aspecten van fitness, waaronder mindful bewegen, stabiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en anaerobe cardio training. We gaan verder dan alleen het fysieke aspect en richten ons ook op optimale ademhaling, flexibiliteit en revalidatie van eventuele beperkingen die je kunt ervaren.

Lees meer

Onze toegewijde dokter staat klaar om je persoonlijk te begeleiden tijdens jouw oefening optimalisatiesessies. Met zijn expertise en medische kennis zorgt hij ervoor dat je op een veilige en effectieve manier traint, rekening houdend met eventuele gezondheidsbeperkingen of specifieke behoeften die je hebt.

We maken gebruik van geavanceerde tools zoals Lactaat en VO2 max testen om jouw fitnessniveau nauwkeurig te meten en te volgen. Deze tests bieden waardevolle inzichten in jouw trainingsintensiteit en helpen ons om je programma verder te optimaliseren.

Met slimme training begeleiding ben je verzekerd van een holistische benadering van fitness en welzijn. We moedigen je aan om aan de slag te gaan en te profiteren van deze wetenschappelijk onderbouwde methoden om jouw fitheid te verbeteren.

We bieden ook hersteltechnieken zoals compressielaarzen aan, die helpen bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van een sneller herstel. Deze technologieën zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het maximaliseren van je herstel en het verminderen van blessurerisico's.

Onze dokter trakteert je graag met hoogwaardige eiwitshakes om je te ondersteunen bij spierherstel en -opbouw. Deze shakes voorzien je van essentiële voedingsstoffen om je lichaam te voeden na intensieve trainingssessies.

Onze belofte is een naadloze integratie van data-analyse, wetenschappelijke inzichten en persoonlijke begeleiding, waardoor je niet alleen je fitnessdoelen bereikt, maar ook inzicht krijgt in jouw lichaam en leert hoe je het optimaal kunt trainen.

Dus, laat de wetenschap en technologie jouw fitnessreis begeleiden. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt, je grenzen verlegt en een gezond, energiek en vitaal leven leidt.

Bij Yey gaat het niet alleen om resultaten behalen, maar ook om jouw gezondheid, welzijn en het creëren van een duurzame levensstijl vol energie en voldoening.

YEY
YEY

Meten is weten – bij YEY brengen we jouw stress in kaart

Het stressniveau is een maatstaf voor de mate van spanning of druk die iemand ervaart in een bepaalde situatie. Chronische stress kan negatieve effecten hebben op zowel de fysieke en de mentale gezondheid. Het kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, verandering in eetlust en stemming schommelingen.

Op de lange termijn kan het ook bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals hartzieken, hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem.

Lees meer

Ja, positieve stress bestaat en word eustress genoemd, in tegenstelling tot distress die vaak als belastend wordt ervaren, kan eustress als stimulerend worden ervaren. Positieve stress of eustress kan optreden wanneer we uitgedaagd worden, nieuwe ervaringen aangaan, doelen nastreven, of opwinding door situaties zoals het geven van een prestatie, het deelnemen aan een sportwedstrijd of het ervaren van een spannende gebeurtenis.

Eustress kan ons motiveren, onze prestaties verbeteren, en ons helpen groeien en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Het kan energie geven, en ons een gevoel van voldoening geven wanneer we succesvol omgaan met stress. Het is echter belangrijk op te merken dat alhoewel eustress als positief wordt ervaren, het nog steeds stress is en dat het in grote hoeveelheden langdurig kan leiden tot negatieve effecten op de gezondheid.

Een gezonde balans tussen uitdagingen ontspanningen is essentieel, om positief te kunnen ervaren zonder dat het overweldigend wordt.

Bij YEY bekijken we dit vanuit 2 perspectieven, nl lifestyle medecine, waar we inzetten op lichaamsbeweging en gezonde levensstijl, zullen we bij Coaching Mental Wellness inzetten op ontspanningstechnieken en positieve mindset.

Bij YEY zijn we je partner in het temmen van je stressmonster, en dompelen we het onder in kalmte en evenwicht.

Boek een intakegesprek

Jouw op-maat-gemaakte supplementenprotocol

Door voeding en supplementen op elkaar af te stemmen, kun je de beste resultaten behalen voor jouw gezondheid en welzijn. Voedingssupplementen kunnen verschillende voordelen bieden binnen Lifestyle Medecine. Hier zijn enkelen potentiële voordelen van het gebruik van supplementen:

Aanvulling op voedingstekorten: voedingssupplementen kunnen helpen om eventuele tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan te vullen die mogelijk ontstaan door een onevenwichtig dieet, bepaalde voedselvoorkeuren of voedingsbeperkingen.

Lees meer

Ondersteuning van specifieke gezondheidsdoelen: supplementen kunnen gericht zijn op het ondersteunen van specifieke aspecten van de gezondheid, zoals het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de gezondheid van het hart, het ondersteunen van de hersenfunctie, het verbeteren van de spijsvertering of het bevorderen van de gezondheid van de botten en gewrichten.

Vermindering van ontstekingen: Sommige supplementen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Chronische ontstekingen worden geassocieerd met een verhoogd risico op verschillende ziekten, waaronder hartziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker.

Ondersteuning bij stress en energiebalans: bepaalde supplementen zoals adaptogenen, kunnen helpen bij het ondersteunen van het lichaam bij stressvolle situaties en het bevorderen van een gezonde energiebalans.

Ondersteuning van het darmmicrobioom: probiotische supplementen kunnen de gezondheid van het darmmicrobioom verbeteren, wat belangrijk is voor een goede spijsvertering, immuun functie en algemeen welzijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit en geschiktheid van supplementen afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder individuele behoeften, gezondheidsstatus en eventuele medicatie-interacties.

Het proces begint met een grondige evaluatie van jouw gezondheidsgeschiedenis en een diepgaand overleg met onze gekwalificeerde arts. Onze arts zal jouw specifieke behoeften en doelen bespreken en eventuele zorgen of vragen beantwoorden. Het is belangrijk om open en eerlijk te zijn tijdens dit proces, zodat de arts een compleet beeld krijgt van jouw gezondheidssituatie.

Op basis van deze informatie zal de arts met behulp van geavanceerde algoritmen en medische kennis een op maat gemaakt supplementenprotocol ontwikkelen. Dit protocol omvat specifieke supplementen, doseringen en aanbevolen duur van gebruik, allemaal afgestemd op jouw individuele behoeften. Het kan een combinatie zijn van vitaminen, mineralen, omega-3 vetzuren, probiotica en andere relevante supplementen.

Het unieke aan jouw supplementenprotocol, is dat het proces voortdurend wordt geoptimaliseerd op basis van jouw feedback en voortgang. Je hebt regelmatig contact met de arts om eventuele veranderingen in je gezondheidstoestand te bespreken en aanpassingen aan het protocol aan te brengen indien nodig. Dit zorgt ervoor dat jouw supplementenprotocol altijd up-to-date en effectief blijft.

Yey begrijpt ook het belang van hoogwaardige supplementen van betrouwbare bronnen. Daarom werken ze samen met gerenommeerde leveranciers om ervoor te zorgen dat de supplementen die je ontvangt van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan strenge veiligheids- en zuiverheidsnormen.

Kortom, met Yey en de dokter krijg je toegang tot een op maat gemaakt supplementenprotocol dat is ontwikkeld door medische professionals en gebaseerd is op jouw unieke behoeften. Dit stelt je in staat om jouw gezondheid te optimaliseren en welzijn te bevorderen, met de geruststelling dat je begeleid wordt door ervaren experts.

Maak vandaag nog de stap naar een gezondere toekomst en ontdek jouw op maat gemaakte supplementenprotocol

YEY